Ylioppilaskirjoitukset Sotungin etälukiossa

Katso YO-INFO syksyn 2014 kirjoituksiin osallistuville Youtubessa (ti 26.8.2014)

Alustavia tuloksia voit kysyä suoraan ainevastaavalta opettajalta. Lista opettajista sivulla alempana.
Syksyn 2014 kirjoitusten varsinaiset tulokset julkaistaan osallistuneille henkilökohtaisesti Wilmassa viimeistään 21.11.2014
kohdassa "Tulosteet" - Etälukiolaisen YO-tulokset. Tulosten julkaisusta kerrotaan Wilmaviestillä sekä kotisivu-uutisissa.

ILMOITTAUTUMISLOMAKE (linkki)
KOEPÄIVÄT  (linkki)
YO-INFOKIRJE Syksyllä 2014  (linkki)
PISTERAJAT (linkki)
Ylioppilastutkintolautakunnan etusivulle  (linkki)

Kevään 2015 YO-kirjoituksiin voi ilmoittautua 30.10. - 19.11.2014 klo 12.00 mennessä.
Tulosta ylempää linkistä ilmoittautumislomake, täytä se ja palauta henkilökohtaisesti opinto-ohjaaja Jussi Lounassalolle
(jussi.lounassalo@vantaa.fi / p. 040-7551481). Tapaamisaika tulee sopia etukäteen.

Kirjoitusten tulokset julkaistaan osallistuneille henkilökohtaisesti Wilmassa. Tulokset julkaistaan Wilmassa kohdassa "Tulosteet" - Etälukiolaisen YO-tulokset.

Sotungin etälukio - yo-tutkinto

Yo-tutkintoon voit osallistua, kun olet suorittanut kirjoitusaineen pakolliset kurssit.
Yo-tutkintoon voit osallistua myös ammatillisen tutkinnon pohjalta.
Tutkinto on valmis kun olet läpäissyt hyväksytysti neljä pakollista kirjoitusainetta.

Sotungin etälukiolla on jo kymmenen vuoden kokemus etäopetuksesta. Olemme itsenäinen koulu, jolla on kokeneet ja motivoituneet opettajat. Keväällä 2009 Sotungin etälukion yo-tulokset olivat Suomen aikuislukioiden neljänneksi parhaat.

Ylioppilastutkintoasetuksen mukaan jokaisen kokelaan on kirjoitettava neljä pakollista koetta. Kaikille pakollinen koe on äidinkielen koe tai vaihtoehtoisesti suomi toisena kielenä -koe. Lisäksi kokelaan on suoritettava seuraavista vaihtoehdoista pakollisena vähintään kolme koetta:

- toisen kotimaisen kielen koe
- vieraan kielen koe
- matematiikan koe tai
- reaaliaineen koe

siten, että vähintään yksi edellämainituista on laajan oppimäärän mukainen eli A-tasoinen koe. Matematiikassa, toisessa kotimaisessa kielessä ja vieraissa kielissä järjestetään vaativuudeltaan kahden eri tason kokeet. Kokelas saa valita, kumman tason mukaiseen kokeeseen hän edellä mainituissa aineissa osallistuu riippumatta siitä minkä laajuisia kursseja on suorittanut.
Opiskelija voi halutessaan suorittaa yhden tai useamman reaaliaineen kokeen. Yhdellä tutkintokerralla voi suorittaa korkeintaan kaksi eri reaaliaineen koetta. Reaalikokeet on jaettu kahdelle eri päivälle seuraavasti:

Yhtenä reaalikoepäivänä voi kirjoittaa yhden seuraavista kokeista:
psykologia, filosofia, historia, fysiikka tai biologia

Toisena reaalikoepäivänä voi kirjoittaa yhden seuraavista kokeista:
uskonto, elämänkatsomustieto, yhteiskuntaoppi, kemia, maantiede tai terveystieto

Päivien järjestys voi vaihtua vuosittain.

Sotungin etälukion (1999) yo-kirjoitusten ainevastaavat opettajat

Syksy 2014